20.4 C
Бургас
четвъртък, май 23, 2024

Приеха финансовия отчет на общинските фирми, опозицията пита за приходи от фестивали

Финансовият отчет на общинските фирми в Бургас беше приет от местния парламент с 37 гласа-“за”, 4- “против” и 3-ма “въздържал се”, въпреки обвиненията на опозицията от НФСБ /Национален фронт за спасение на България/,  че част от фирмите се източват умишлено и се водят до фалит с цел приватизация за жълти стотинки. Ангел Божидаров от групата на националистите попита защо общинското предприятия  „Летен театър, фестивали и концерти“ отчита едва 193 000 лв. печалба при близо 800 000 лв. разходи.  . Евгени Мосинов от БСП поиска да знае каква е печалбата на общината от безспорно най-комерсиалния летен фестивал Спирит-а. Зам. кметът по култура Йорданка Ананиева заяви, че Спирит-а носи финансови ползи за хотелиерите, ресторантьорите и другия дребен и среден бизнес в града заради хилядните посетители. Музикалният фестивал през миналото лято е привлякъл 35 000 души публика.

Приходите от пясъчните фигури за миналото лято са в размер на 169 431 лв, останалите пари са от продажба на билети за “Бургас и морето” и МФФ.

Зам. кметът по финанси Красимир Стойчев обясни, че това „Летен театър, фестивали и концерти“ издържа група “Горещ пясък”, градския духов оркестър, провежда фестивала “Бургас и морето”, Международния фолклорен фестивал и затова разходите са значителни.

Стойчев отхвърли обвиненията за лошо финансово състояние и почти фалит на “Хляб и хлебни изделия” и обясни, че предприятието поетапно ще си изплати кредита и ще се стабилизира. Там работят 123 души, а общо  общинските предприятия дават работа на 2 000 души.

Шефът на “Общински паркинги и гаражи” Живко Иванов даде отговор на питане на БСП – какъв е разходът на общината за поддръжката на плажа. Изразходвани са общо 80 000 лв. за водно спасителна дейност, здравеопазване и почистване. Печалби не са реализирани, тъй като общината няма право да развива търговска дейност при стопанисването на плажа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук