28.2 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Приз за пристанището в „Сарафово“

Един от най-новите обекти на Община Бургас – Рибарското пристанище в „Сарафово“, получи награда за инфраструктурен обект.Призът е от конкурса INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2016, в категорията „Транспортна пристанищна инфраструктура“.

Той се провежда за първи път и има за цел да отдаде специално внимание на важните инфраструктурни проекти. Зам.-кметът Чанка Коралска представи Община Бургас на церемонията по връчването на призовете. Според регламента наградата се присъжда на инвеститора – Община Бургас, изпълнителя – „Стройинжект – БКС“, и проектанта – ДЗЗД „Консорциум Урбанико“.

Строителството на рибарско пристанище Сарафово бе първият одобрен български проект по мярка 3.3 „Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, кейови места за разтоварване и покрити лодкостоянки“ от Оперативна програма „Рибарство“. Инвестицията е на стойност близо 11 млн. лева. От своя страна Община Бургас вложи 1,5 млн. лева в изграждането на довеждащата инфраструктура до порта.

Пристанището има капацитет от 104 места за плавателни съдове до 8 метра и 6 места за кораби до 20 метра. Съоръжението разполага с обслужваща сграда, паркинг и покрито тържище за продажба на риба. Изграден е и хелинг, осигуряващ пускането на вода и ваденето на плавателните съдове. За ремонтната дейност е проектирана открита площадка, разположена непосредствено до хелинга.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук