16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Признание за възпитаниците на Музикалното в Бургас

Маломир Ингилизов, Цвета Миленкова и Ксения Королева – възпитаници на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” се завърнаха в Бургас с престижни награди от национални и международни конкурси. Безапелационно Маломир Игилизов триумфира с  ГРАН ПРИ в първото издание на конкурса „Полските щурчета”, който се проведе в Полски Тръмбеш.

Основател и инициатор на  проявата е певецът Веселин Маринов, който сбъдна мечтата си да реализира голям музикален форум в родния си град.

В конкурса се включиха над  60 деца,

които се състезаваха в четири възрастови групи, а първото му издание доказа, че ще бъде сериозна сцена и шанс за много млади изпълнители. Маломир Ингилизов спечели голямата награда с 94 точки при възможни 100. Младите таланти бяха оценявани от авторитетно жури с председател Мими Иванова. Изпълненията се оценяваха и от Развигор Попов, Красимир Гюлмезов, Светослав Лобошки и  Пламен Велинов.

Маломир сподели, че се чувства много щастлив и мотивиран от високата оценка, както от професионалното жури, така и от вокалните педагози на всички школи, включили се в конкурса.  В момента той е в Италия, където ще представи България на международния конкурс „Орфей в Италия“ във Венеция. Маломир Ингилизов е на 16 години. Ученик е в Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров“  , специалност „Поп и джаз пеене” с вокален педагог Соня Пулева.

Цвета Миленкова  се завърна с трета награда от International Contest of Pop Music „Champions League“, Eforie Nord  в Румъния.

cveta

Освен това тя спечели  и наградата   на CB media, наградата  на Hofigal , както и  наградата  за чувственост.  В  международния форум  взеха участие  над 50 деца  от различни държави сред които Италия, Англия, България и Румъния. Цвета е ученичка в 6 клас в  Музикалното училище, специалност „Пиано” с преподавател Албена Каварджикова.

ksenia

Трета награда завоюва и пианистката Ксения Королева на ХІХ  Международен младежки музикален конкурс „Надежди, таланти, майстори“ в Добрич. В него взеха участие  53-ма  млади  солисти-инструменталисти  от  България, Русия и Турция. Тази година  конкурсът  стартира на 7 септември  и ще завърши днес – 11 септември с награждаване на победителите в различните категории.

Председател на журито бе Виктор Чучков  в компанията на пианистът проф. Божидар Ноев, който пристигна от  Австрия. В журито работиха  още  дългогодишният концертмайстор на виенските симфоници проф. Иван Димитров – цигулар, Кремена Ачева – първата флейта на Софийската филхармония, и  диригентът Деян Павлов.  Ксения  учи пиано при Албена Каварджикова и тази година ще бъде в 7 клас в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров „ в Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук