17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Призовават известни личности в помощ на бежанците

Известни личности от различни сфери на социалния и културния живот на страната да се включат в кампанията в подкрепа на сирийските бежанци, които са потърсили спасение от войната в България. Около този призив се обединиха членовете на Работната група сформирана по инициатива на областния управител на Бургас Павел Маринов във връзка с бежанската криза.

снимка:  Работната група е сформирана по инициатива на областния управител на Бургас Павел Маринов във връзка с бежанската криза.

 

 

Те могат да заяват своята подкрепа, като участват в заснемането на видео клип, с който да се покаже човешкото лице на проблема с бежанците. По този начин известните българи ще станат съпричастни към хуманната кауза да се помогне на нуждаещите се сирийци, около която се обединиха международни организации, сдружения, институциите и българския народ. От Работната група призовават и хора с финансови възможности да подкрепят със средства изработването на клипа, който ще покаже болката и страданието на бежанците.

10 188 души е броят на нелегалните имигранти, които са пресекли границата ни с Република Турция. В това число са и сирийските бежанци. Едва 10% от тях получават статут на бежанец или хуманитарен статут.

Само пред последния уикенд са пресечи 22 опита за незаконно преминаване на наша територия, като към Турция са върнати 210 души.

45 километра по границата ни с южната ни съседка вече са разчистени и първия участък от 18 км. е готов за издигане на заграждения, които трябва да спрат бежанската вълна. 30-километровата стена трябва да бъде готова до края на март 2014 г., стана ясно по време на заседанието на Работната група.

Само за един ден в лагера в Елхово са установени 8 бременни жени, 1 случай на личностно разстройство, 2 случая на заболели от „Хепатит С“, един от краста, шестима са с установен диабет, двама с установена наркотична зависимост (единият е в лагер в София), 10 души са с хепертония, петима със сърдечни проблеми и двама с херния.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук