11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

„Приказки за пиано и акордеон” тази вечер в Музикалното

Някога отдавна, в едно приказно царство живеели седем ноти…така ще започне тази вечер поредната нетрадиционна  музикална приказка в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”. Музиканти и артисти, заедно със своите преподаватели ще разтворят за своята публика  голямата вълшебна книга с приказки,  а пианото и акордеонът ще бъдат главните герои.

В красивото музикалното царство, вълшебникът Белканто ще  съживи нотите и ще ги оцвети в седем цвята, за да представи на зрителите една  безкрайна палитра от чувства, желания и  копнежи.

На сцената ще прозвучат произведения на Брамс, Скрябин, Прокофиев, Хиндемит и др. изпълнени от Йоана Георгиева, Елена Недялкова, Екатерина Круглова,  Александър Москаленко, Даринела Вангелова, Анастасия Валецкая, Събка Събева, Дилян Дянков и Ксения Королева.

Седем цветни истории ще разкажат на публиката децата от класовете по актьорско майсторство на Даниела Георгиева.

Концертът „Приказки за пиано и акордеон”  се осъществява в рамките на проект  „На концерт в сряда” , тази сряда – 15 февруари от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук