13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Приказни герои „оживяха” от пясък в Бургас

Скулпторите нанасят последни щрихи на пясъчните фигури преди официалното откриване на фестивала утре вечер в Морската градина на Бургас.

Любими детски герои от култовите анимационни филми „Ледена епоха“, „Семейство Флинстоун“, „Аз, проклетникът“, „Маша и Мечока“, „Астерикс и Обеликс“, както и тазгодишният носител на Оскар за анимация – „Замръзналото кралство“ ще радват малки и големи до края на септември в Морската градина.

Казват, че изкуството от пясък е познато още от времето на египтяните. В последните години то става популярно с фестивалите, които се провеждат в цял свят. Майсторите стават все по изкусни, а произведенията им намират място дори в книгата на рекордите на Гинес. Добрин Вътев е един от участниците, който вече е усвоил тънкостите на работа с пясък за своите герои от популярна компютърна игра.

Скулпторите казват, че ваенето на фигури от пясък е по-различно от това с глина или камък. Използва се и лепило за здравината на композициите, за де не бъдат отмити от първия дъжд.

Скулптурните композиции ще бъдат ефектно осветени така че ще могат да бъдат разглеждани и вечер. Фестивалът на пясъчните фигури е най-успешният фестивал, организиран от Община Бургас и се радва на огромна популярност. Цените на билетите тази година са като миналогодишните – 1 лв. за учащи и пенсионери, 2 лв. за групово посещение и 3 лв. за възрастни

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук