11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Приключи Международната научна конференция в БСУ

„Научните изследвания, иновациите и ефективното производство ще спасят България от кризата. И вие, младите хора, заедно с научната, инженерната и икономическата колегия в България, ще промените нещата към по-добро” – каза проф. д-р Стефан Воденичаров, председател на БАН, при откриването на  Международната научна конференция в БСУ „Знанието – традиции, иновации, перспективи”.  Неговият пленарен доклад на тема: „Технологичното развитие и икономическият просперитет” даде старт на традиционно най-големия научен форум в БСУ за годината, който за шеста поредна година събра над 350 преподаватели от страната и чужбина.

 

От българска страна участваха представители на всички университети в страната, а международните партньори бяха университети от Казахстан, Русия, Турция, Словакия, Унгария, с които БСУ има подписани договори за сътрудничество.

 

В рамките на два дни в периода 14-15 юни 2013 година участниците в конференцията изслушаха доклади в седем тематични направления: Икономика, финанси и инвестиции, Маркетинг и управление, Обществени комуникации (Журналистика и Връзки с обществеността) и Филология, Социални дейности и педагогика,  Право и публична администрация,  Техника и технологии,  Информатика и компютърни науки. В отделна секция беше представен мащабният тригодишен проект „Етнопсихолингвистични и социолингвистични аспекти на медийния език на пресата” от проф. дпн Галя Христозова, зам.-ректор на БСУ и ръководител на проекта

 

Официални гости на конференцията бяха президентът на БСУ проф. д-р Петко Чобанов, ректорът проф.д-р Васил Янков, акад. Иван Попчев, доктор Хонорис кауза на БСУ, зам.-кметовете на Община Бургас Красимир Стойчев и Йорданка Ананиева, вр.и.д. областен управител доц. д-р Севдалина Турманова.

 

Поздравителен адрес към участниците в конференцията изпрати министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук