15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Приключи Международният младежки фестивал „Жреци на музите”.

С тържествена церемония и последен микс концерт в Царево бе закрит 6 Международен младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите“.Коцето Калки получи благодарствена грамота за приноса в  организацията на проявата. 10 дни по цялото южно Черноморие шестваха младостта, красотата и талантът. Фестивалният огън на площада в Царево угасна, но пламъче ще продължи да искри в сърцата на всички участници чак до следващата година, когато още отсега всички се зарекоха да се съберат отново.080.JPG Близо 300 талантливи младежи и девойки от цяла България и гости от няколко европейски държави демонстрираха таланта си пред ентусиазираната публика на морския бряг.Кулминацията тази година бе рокмаратонът, който събра изпълнители и фенове на морската сцена в Царево. Групите Artmospheric от Пловдив, Rocco e Freddy от София, Gunpowder от Русе, Maze от София и гостите Eye Cue от Македония  взривиха публиката, събрала се на брега на морето. Специалният гост на вечерта Коцето Калки изпълни популярни световни рок хитове и накара всички да пеят заедно с него.

Експериментът на тазгодишната програма – джаз концертът в Лозенец, се превърна в най-изисканото музикално събитие на сезона. Музикантите Марина Господинова – вокал, Невена Григорова – барабани, Васил Хаджигрудев – контрабас и Венцислав Благоев – тромпет направиха лятната вечер незабравима за публиката в морския курорт. Те изпълниха класически джаз стандарти в нов аранжимент. Заедно с тях на сцената се качиха младите участници във фестивала „Жреци на музите“ Теодор Батуров, Ива Ценова и Милен Михайлов, които пяха популярни хитове в джаз аранжимент. А когато музиката сближи изпълнители и слушатели, границите паднаха и редом с големите музиканти на сцената излязоха дори деца. А удивените зрители видяха как всеки предмет може да стане музикален инструмент в ръцете на талантливи музиканти. Венци Благоев например замени традиционния тромпет с морска раковина.

След поредицата концерти и културни събития 10 дни в 7 селища, шестото издание на фестивала „Жреци на музите“ вече е в историята. Културните събития по Черноморието продължават в рамките на „Аполония“. koceto-kalki.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук