12.6 C
Бургас
събота, май 11, 2024

Приключи Международният фестивал на православната музика

Премина заключителният концерт от десетото юбилейно издание на Междунардния фестивал на православната музкка – Света Богородица Достойно етсь”. Всички 24 хора от 9 държави, които взеха участие във фестивала изпълиха по едно произведение. Храм „Свето Рождество Богордично” се оказа тесен за всички жители и гости на града, дошли да се насладят на изпълненията на православните хорове.

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев връчи на съставите статуетки и дипломи за участие, а от селекционната комисия те получиха отличителни грамоти. Отец Кирил Попов, член на селекционната комисия получи награда за принос по време на фестивала.

Изпълнителният директор Диана Апостолова поздрави участниците и изрази надежда, че събитието всяка година ще става все по-популярно в чужбина и в него ще взимат участие все повече хорове.

„Благодарен съм на всички вас за всеотдайния труд, който положихте. Вие превърнахте града ни в сцена на православието.  Закривам десетия Международен фестивал на православната музика, ще ви чакам догодина, на 7 юни, когато ще се проведе следващият фестивал” – така кметът Иван Алексиев отбляза края на православния  форум.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук