11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Приключи проектът за формиране на общински политики в община Несебър

В община Несебър се проведе заключителна пресконференция по проект „Ефективна координация и подобряване на процеса на формиране на общински политики в община Несебър“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. проект несебърОбщата стойност на проекта е 76 877.78 лева, а продължителността му – 9 месеца, и има за основна дейност разработване на общинския план за развитие за периода 2014-2020, разработване и въвеждане на правила за мониторинг, контрол и последваща оценка за изпълнението му.

Ръководителят на проекта,  Стойко Стоянов и началник отдел УПЕФГалина Бабева представиха постигнатите цели и резултати от проекта като обясниха, че в процеса на подготовката на плана са взети предвид всички предложения от гражданите, получени чрез анкети и на сайта на общината.

проект несебърТри стратегически цели са залегнали в плана за развитие на община Несебър и те са неразривно свързани с развитието и приоритетите на областта:

1. Балансирано и устойчиво развитие на територията и населените места;

2. Икономически растеж, основан на знание и иновации;

3. Осигуряване на равни възможности за качествено образование, устойчива заетост, здравеопазване, богат културен живот и личностна изява.

проект несебърРеализацията им през следващия програмен период способства за постигането на заложената визия за развитие на общината: „Община Несебър – модел за устойчив туризъм в съхранена природна среда с развита икономика, осигуряваща професионална реализация и висок жизнен стандарт на населението“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук