14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Кабаиванска и министър Желева с номинации за „Бург на годината“

Стартира кампанията на Радио 1 „Бург на годината“. За 11-ти пореден път слушателите на медията ще имат възможност да излъчат най-достойния бургазлия за 2009 година. По традиция събралият най-много гласове от слушателския вот ще бъде обявен на празника на Бургас – 6 декември.  И тази година номинациите изправят  в благородната надпревара изключително достойни личности, които са допринесли за просперитета и популяризирането на града.  За „Бург 2009″ бургазлии избират измежду пет  кандидатури.  В списъка на номинираните е оперната прима Райна Кабаиванска. Именитата ни съгражданка,  която е сред най-значимите сопранови гласове през втората половина на 20-ти век, за пореден път доказа, че не е забравила корените си.  Тази година тя се завърна пред бургаската публика  с невероятен концерт и  напомни на всички, че Бургас е градът на талантите.         Комплиментите в политиката  определено са за харизматичната Румяна Желева.  Възпитаничката на немска езикова гимназия, настоящ министър на външните работи и кандидат за български еврокомисар, продължава да търси по-добрите перспективи за интересите на гражданите.  Чаровното бургаско присъствие в голямата политика е доказателство, че умът и алтруизмът не остават неоценени.

    Легендата Красимир Балъков е сред най-силните  номинации за „Бург на годината“. Безспорно, мениджърът на ПФК „Черноморец“ е този, който изпрати Бургас отново в голямата футболна игра и върна публиката на стадиона.  Фенската мания расте, всички говорят за „ерата на Бала“, а децата обръщат лице към спорта, такива са железните аргументи за достойната кандидатура.

      За втори път сред претендентите за приза е директорът на дирекция „Летен театър фестивали и концерти“ в Община Бургас Михаил Куцев.   „Духът на Бургас“ се утвържава като най-голямото музикално събитие на родна територия, което  вече се превръща в традиция да показва, че чудесата се случват. Тази година  на крака ни дойдоха великани от музикалния бизнес, а SPIRIT of Burgas е новата културна визитка за града ни с последвалата номинация от Европейската асоциация на фестивалите.

     Нестихващите аплодисменти в селекцията за статуетката на  Радио 1  са за любимеца на България Георги Калоянчев.  Талантът и магията на любимия на няколко поколения актьор винаги са повод за гордост на всеки бургазлия.   Калата е емблематичен за  духа на града ни и присъствието му е чест за всяка  престижна селекция.

     Носителят на приза се определя  след преброяване броя на гласувалите на ефирния телефон на бургаското радио – 860 860. По традиция един от всички, определили носителя на приза, чрез жребий ще получи каса шампанско, с която да полее достойно празника на Бургас. Анкетата е отворена и за други предложения.

    Кампанията „Бург на годината“ съществува от 1999 г. Сред отличените през годините са бившият кмет Йоан Костадинов, строителните предприемачи  братя Диневи, ректорът на БСУ проф. Петко Чобанов, неврохирургът д-р Николай Недев, общинският съветник Семир Абумелих.

     В историята на кампанията има и личност с две статуетки – това е кметът Димитър Николов. Победителят  ще получи престижния приз от управителя на Радио 1 Бургас Красимир Димитров на тържествена церемония на празника на града ни.radio1.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук