13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Приморско налива близо 2 млн. лева в културна и социална инфраструктура

С еврофинансиране  за близо 2 млн. лв. Приморско започва обновяване на сгради, предназначени за културни и социални дейности. Местната администрация вече е подписала договор за безвъзмездно финансиране. Проектът ще бъде реализиран по програма за развитие на селските райони, а срокът на изпълнение е до средата на 2015 година.

Предвижда се да бъдат извършени ремонт и обновяване на читалище „Виделина –1927” в село Веселие. Домът за възрастни хора с физически увреждания в село Ясна поляна също ще бъде ремонтиран. С отпуснатите средства ще бъде закупен и специализиран автомобил за нуждите на хората с физически увреждания.

Новоподписаният договор съчетава инвестиции в културната и социална инфраструктура в община Приморско. Общата цел на проекта е да допринесе за осигуряването на модерна и ефективна културна и социална инфраструктура в подкрепа на балансирано и устойчиво развитие на общината. С изпълнението на този проект ще се осигури максимална самостоятелност, пълноценна реализация и грижа за инвалидите и общностите в риск.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук