11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Приморско не ще „Лидъл” в палатка

Проект за палатков супермаркет Лидъл беше спрян от общинските съветници на Приморско на сесията днес, съобщава официалния сайт на общината. Идеята да се изгради сглобяем обект на площ от 800 кв. м. за летния сезон без документи за паркинг не се хареса на местните управници и предизвика ожесточени дискусии. По време на дебата се чуха противоречиви мнения за ползите от подобен хипермаркет. Основното притеснение на общинските съветници бе бъдещето на дребния и  средия бизнес след влизането на хипермаркетите в града. Ощетяването на общинския бюджет в

случай, че Лидъл бъде построен като преместваем обект по чл. 56 и бъде освободен от такси бе другият сериозен аргумент против магазина в предложения вид. При гласуването очаквано изграждането на Лидъл по този начин бе категорично отхвърлено.

На представителите на  немската верига, които изчакаха резултатите от вота, бе предложено да помислят за изграждане на стандартна масивна сграда с паркоместа , която да функционира целогодишно.

 Кметът на Приморско д-р Димитър Германов напомни, че наличието на хипермаркет в града ще бъде изцяло в полза на крайния потребител. Конкурентното ценообразуване и привличането на клиенти от съседните общини ще е плюс за местната икономика, така че в случай, че Лидъл решат да строят масивен магазин, ще получат пълно съдействие от страна на местната власт.

.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук