15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Приморско ще отдели парична помощ за собствениците на изгорялата къща в Китен

Спешно отделяне на финансова помощ за собствениците на унищожената от пожара къща в Китен ще предложи на колегите си от общинския съвет кметът на община Приморско Лиляна Димова. Възможностите на общинския бюджет са ограничени, но първата задача е да помогнем на хората да намерят времемен подслон и да възстановят покрива на своя дом, за да посрещнат спокойно есента и зимата – коментира кметицата, която беше на мястото на инцидента по време на спасителната операция.

primorsko-ob6tina.jpgКметът на Китен вече е потърсил контакти с роднини и приятели на собствениците на изгорялата къща, за да им бъде осигурено място, където да се настанят.

Г-жа Димова благодари на противопожарните екипи за адекватната реакция и изрази възхищението си от това, че всички съседи на пострадалото от пожара семейство са се включили в гасенето на пламъците.

Според нея именно съвместните усилия на пожарникарите и на многоборйните доброволци са ограничили разпространението на пожара.

Кметът на Приморско отправи призив към всички жители на общината да помогнат на своите съграждани. Вече се създава организация  за започване на благотворителна кампания за привличане на средства чрез дарения

………

Пожарът е избухнал в търговски обект за пържена риба и палачинки тази сутрин около 4.15 мин., когато е бил подаден погрешен сигнал към тел 150 /Спешна помощ/

Пламъците са се прехвърлили към съседен търговски обект в двора на семейна къща. Обхванали са складираните газови бутилки и са довели до разрастване на огнената стихия.

Едва в 4.55 часа обаждането е било прехвърлено  до РПУ Приморско. Десет минути по-късно полицейски и противопожарни екипи са били на мястото на инцидента.

Според първоначалния оглед причината за пожара е забравен електроуред или късо съединение.

Няма данни за умишлен палеж.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук