16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Природозащитници спасиха магаричката Лили, щели да я правят на наденици

Само преди няколко часа, членове на фермата за малтретирани животни във Варна, която е единствената у нас, постнаха трогващ текст в офциалната си Фейсбук страница. Природозащитниците от неправителствената организация „Приятели на четири крака“ разказват историята на женско магаре, което извадило такъв късмет, вместо да стане на наденици.

magare_471x312

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Магаричката Лили

С риск да бъдем обвинени, че въпреки постоянно затрудненото положение във фермата, си позволяваме да приемем нов обитател, искаме да обясним, че когато някой особено драстичен случай ни се натрапва дълго време, няма начин да останем безучастни и безразлични.

Преди месец чухме, че наш съсед е докарал магаричка, купена на безценица, с цел да направи от нея наденици. Опитахме се да не се заслушваме в неприятната информация. От ясно по-ясно е, че не можем да спасим всички. Дни по-късно чухме, че магаричката е още жива, но в много тежко състояние. По някаква причина предишният й собственик системно я е пребивал от бой. Имала следи от стари травми по тялото и пресни и сериозни рани от удари по главата. Напълно отказвала да се храни, да пие вода и стояла на едно място с наведена до земята глава.

Интересното е, че тази информация получихме точно от човека, който я беше купил със зловещи намерения. Беше възмутен и загрижен за магарето. Извикал доктор, който сложил някакви инжекции, но не дал оптимистична прогноза. Животното явно умира, вследствие на сериозен побой.

Дни наред нашият герой продължавал да се грижи за магаричката, изпълнен със състрадание и най-вече за това, че въпреки мъките, които е преживяла, е запазила кроткия си и мил характер, смирена пред побоя, дори и пред смъртта.  Като по чудо магаричката започва да се възстановява и да се храни. Преди два дни човекът ни попита дали бихме се съгласили да я приемем при нас. Сърце не му давало да я заколи.

Видимо магаричката не става да се ползва по каквото и да било предназначение и няма никакъв друг шанс, освен да отворим вратите си за нея.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук