12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

„Пристанище Бургас” ЕАД отчете рекордно количество на обработените товари

В месец юли „Пристанище Бургас” ЕАД обработи рекордно количество товари – 64 350 тона. За този месец са обработени 20 товарни кораба, акостирали на кейовете на пристанището. Рекордът е достигнат за времето, през което държавният оператор работи единствено на територията на Терминал Изток – 1. „Пристанище Бургас” ЕАД оперира на 14 корабни места с дължина 1965 линейни метра, разполага с 50 000 кв. м. открити и 35 000 закрити складови площи. DSC_0415За седемте месеца на 2015 година са обработени почти 300 000 тона товари, като преизпълнението на заложения план при товаро-разоварната дейност е с 3 000 тона.

От началото на каботажния сезон през Морска гара Бургас са обслужени над 18 000 пасажера.

Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов изрази уверенност в запазване на нарастващия темп на работа и в следващите месеци, което безспорно ще се отрази в осигуряването на достатъчен финансов ресурс за амбициозната инвестиционна програма на дружеството и формирането на допълнително трудово възнаграждение, съгласно клаузите на Колективния трудов договор. Пристанището успешно развива две основни дейности: товаро-разтоварна и пасажерска, а достигнатите резултати показват, че същите се осъществяват в синхрон.

През настоящата година Пристанище Бургас ЕАД инвестира половин милион лева собствени средства за подобряване на инфраструктурата. Сумата е два пъти по-висока от задължителните собствени инвестиции. Със собствени средства се обновяват всички неефективни осветителни тела/ж.р.мачти, складове, транспортни маршрути. Приключи рехабилитацията на подкрановия път на основните 12-то и 13-то корабни места с цел запазване и увеличаване на товаро-разтоварния капацитет. В момента се подменя и водопроводната мрежа на 11- то, 12-то и 13-то корабни места.

Условията за товаро-разтоварна дейност значително ще се подобрят и чрез инвестицията на ДП „Пристанищна инфраструктура”, което през м.юли обяви обществена поръчка за възстановяване /полагане/ на бетонови настилки в складовите полета на 12-то и 13-то корабни места с обща площ от 7000 кв.м.

За увеличаване на актрактивността и функционалността на „Марина порт – Бургас”, свързано и с реализиране на допълнителни приходи се изграждат и двете нови халета за облужване на яхтите – ремонтно и основно. От 1 агуст Марината започна да приема състезателите от 30 страни –участници в предстоящото европейското първенство по ветроходство в олимпийските класове 420 и 470, което започва на 9 август.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук