11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Пристанище Бургас привлича пасажерски компании от Европа и Азия

Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД   Диян Димов и заместник-председателят на Съвета на директорите на порта Карамфилка Апостолова взеха участие в международния пасажерски форум “Круизният туризъм между Европа и Азия ”, който се проведе в периода  5-7 декември в Истанбул. По време на събитието българските представители представиха проекта „Зона за обществен достъп” или т.нар. Супер Бургас и възможностите на пристанище Бургас и региона да привличат повече пасажерски кораби.

 

Основната идея на форума е развитие на пасажерския трафик в региона както и представяне на Черно море, като дестинация и кръстопът между Азия и Европа. На семинара присъстваха най-големите круизни компании, туристически агенции и пристанища свързани с пасажерския бизнес, като освен дискусиите, в рамките на форума се уточняваха и предварителните дестинации за следващите 2-3 години.

 

Ръководството на пристанище Бургас проведе общо 11 срещи с представители на пасажерски компании. Сред тях бяха: г-н Нейл Паломба – MSC Cruises, г-жа Тине Оелман – директор в TUI Cruises, г-н Дариус Мехта – вице-президент на Silversea Cruises, г-н Брус Крумине – вицепрезидент на Princess Cruises, г-н Матю Гримс – директор в Fred Olsen Cruise Line, г-н Василиос Газикас – главен менаджер на Louis Cruise, г-н Симон Доус – директор на Holland America Line, г-н Ръсел Дая – директор на Disney Cruise Line, г-н Джон Терсек – вице-президент на Royal Caribbean Cruises и г-н Стив Риестер – вице-президент на Norwegian Cruise Line. Две от най-големите компании потвърдиха готовността си/включване в графиците/ за посещение в Бургас от 2013година.

 

Проведените срещи показват, че доброто географско положение, прекрасни метеорологични условия и близостта с античните градове Созопол и Несебър, могат да превърнат Бургас в основна дестинация на най-големите круизни компании в следващите няколко години.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук