13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Пристанище Бургас участва в круизния форум „Seatrade Europe” в Хамбург

„Пристанище Бургас” ЕАД взе участие в най-голямото европейско круизно изложение „Seatrade Europe”. То се проведе в периода 9 – 11 септември 2015г. в Хамбург, Германия. Като активен нов член на европейската круизна асоциация MedCruise порта беше представен от Стойчо Димов, ръководител „Маркетинг, СУК и Евроинтеграция”. Изложението е най-голямото круизно събитие за Европа, в което се включват над 250 участника от 50 страни и е посещавано от над 10 000 човека от цял свят.

В рамките на събитието се проведоха срещи с представители на Royal Caribbean и Azamara Club Cruises, на които бяха представени бъдещите проекти на пристанището за развитие на пасажерския трафик, както и новия подход до „Старата фрегата”.

С представителите на Inflot Worldwide, беше дискутирано бъдещото съвместно сътрудничество за развитие на круизния бизнес в Черно море и възстановяването на бранда Cruise Black Sea. С представители от Пристанището в Сочи, бяха обсъдени увеличаването на таксите за преминаване през Босфора и бъдещо сътрудничество, с цел редуциране на тези такси.

Генералният секретар на MedCruise Танос Палис бе уведомен за намеренията на пристанищата от Черно море да изпратят официално писмо до асоциацията, във връзка със значително завишените екскортни такси през Босфора с искане за сътрудничество.

С Генералния секретар на MedCruise беше дискутирана и възможността за провеждане на среща  на всички пристанища от Черно море по време на 47 –та Генерална асамблея на MedCruise в Олбия, Италия.

На международното събитие пасажерските пристанища в Черно море отново потвърдиха намеренията си за сътрудничество, независимо от сложната ситуация в района.

 

 

 

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук