12.6 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Пристанище Бургас – черноморска круизна дестинация в пътеводителя на „American Express Publishing”

Бургас е сред препоръчаните черноморски круизни дестинации в пътеводителя на един от най-големите круизни оператори в света. Това стана възможно благодарение на последователната политика на пристанище Бургас за развитие на круизен терминал на порта и представянето на дестинацията на редица международни форуми. 

 

Американското издателство „American Express Publishing” изготвя подробен пътеводител на потенциалните черноморски круизни дестинации, наречен Celebrity Port Guides.

снимка: Директорът на пристанище Бургас Диян Димов обяснява, че след построяването на новата Морска гара, Бургас ще стане предпочитана спирка за пасажерските лайнери

Той се прави по поръчка на един от най-голямите круизни оператори в света Celebrity Cruises, част от круизния гигант Royal Caribbean Cruises.Докладът и материалите в него ще служат за основа на решението на Оператора в кои пристанища ще спира през следващия сезон. В текущия доклад на изданието град Бургас е предвиден като една от възможните спирки.

 

При средно 1500 платежоспособни пътници, докарвани всяка седмица в града от престижните круизни лайнери в продължение на четири месеца, ползите за икономиката на града и приходите за пристанището ще са безспорни. Включването му в програмата на такъв круиз е от огромно значение за приходите на пътническия терминал, привличането на платежоспособни туристи в града и нарастването на неговата популярност и като круизна дестинация.

 

По време на 23-ото световното изложение на круизната индустрия в Маями, бе решено асоциацията обединила черноморските пристанища на България, Украйна, Русия, Грузия и Турция – „Блек сий круизис”, да се регистрира с адрес в Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук