13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Пристанище Бургас ще участва в първия за годината международен круизен форум в Картагена, Испания

Бъдещото развитие на пасажерските превози, капацитета и възможностите на „Пристанище Бургас” ЕАД ще бъдат представени на първото за годината международното круизно изложение „Seatrade Cruising Forum 2015”. То ще се проведе в периода 20-23 януари в Картагена, Испания и е под мотото „Да разширим границите на круизния сезон”. В него участие ще вземат председателят на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД Иван Капитанов и изпълнителният директор на порта Диян Димов.

круизПо време на форума те ще се срещнат с ръководителите на известни круизни компании, които оперират в различни точки на света, както и с представителите на водещи туроператори, специализирани в пасажерски пътувания. В международното изложение ще участва Асоциацията на Средиземноморските Круизни Пристанища – MedCruise, чиято цел е да развива круизната индустрия в Средиземно море и прилежащите му морета. Асоциацията има 73 членове, представляващи повече от 100 пристанища по средиземноморския регион, включително Черно море, Червено море и Близкия Атлантическия океан. Асоциирани членове на MedCruise са други 31 сдружения, представляващи туристически бордове, корабни и пристанищни агенти.

„Круизният бизнес изисква не един, а няколко порта за формиране на печеливша дестинация за корабособствениците. Предвид ситуацията в Украйна и Русия, където са разположени част от атрактивните пристанища – Одеса, Ялта, Сочи, Севастопол, се очаква, крузите само в Черно море да не са много предпочитани. Бургас има предимството, че е първото пристанище в Черно море, което напълно удовлетворява като газене и най-големите пасажерски кораби и има шанс да работи еднакво силно в две направления. Занапред ще се стремим круизия регион Мраморно-Средиземно море, с начална и крайна точка Истанбул, задължително да включва и пристанище Бургас”, каза преди отпътуването за изложението изпълнителният директор Диян Димов. Той допълни, че договарянето на посещения на пасажерски кораби се прави за две години напред.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук