17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Пристигна първият транш храни от кампанията „Искам да помогна”

Днес започва раздаването на хранителните продукти от благотворителната кампания „Искам да помогна” за подпомагане на социално слаби граждани. Фирма „Бургас бийч” е първата, която се включи в инициативата, която ще продължи до края на месеца. Ще бъде раздадена общо 4 тона храна. Първият транш е  предназначен за Социалния патронаж-Бургас, който обслужва 800 души. С помощта храната, която плащат хората ще поевтинее  и ще бъде по-разнообразна.

До края на месеца по график  храна ще бъде раздадена още на  защитени жилища и на бургаския интернат. Следващата седмица  започва раздаването на продуктите и в Социалната трапезария на Българския Червен кръст.  Храна ще бъде раздадена  на семейства с деца с увреждания, семейства с ограничени доходи с деца до 1 година. В списъците попадат и хора в затруднено положение предложени от Агенцията за социално подпомагане, а целевите групи са одобрени от дарителя.

Нуждаещите се ще получат месни, млечни и зърнени хранителни продукти. Продуктите ще се получават лично срещу представяне на документ за самоличност, както и документи, удостоверяващи целевата група, в която попадат хората.

Благотворителната инициатива на бургаската фирма, стопанисваща Северния плаж в  Бургас дойде като отговор на призива на служебния премиер Марин Райков, който призова бизнес средите да помогнат, с каквото могат на хората, които са в тежко социално и финансово положение.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук