11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Приятелката на Октай ще го покрепи на протеста в събота

Приятелката на Октай Енимехмедов ще присъства на протеста в събота пред Народното събрание, с който ще се настоява за съд за делегатите,  пребили нападателя на Доган. „Октай  не е ранил никого, но него го пребиха“, заяви  Мария Желязкова от Бургас в ефира на Нова телевизия. 

снимка: Нова телевизия

Вчера тя за първи път се появи по време на делото срещу него.

Мария разказа , че има две деца, разделила се с мъжа си и година и половина била с Октай. След като той бил приет да учи в София, двамата се разделили. Това станало в началото на лятото на 2012 година.

Мария твърди, че нападателят на Доган винаги е бил галантен и внимателен, никога не е избухвал и не е недоволствал. Бил уравновесен и много точен към приятелите. Чувствал се българин и се чудел как истинските българи търпяли положението в България.

„Никой не може да му внуши да извърши такова нещо, още повече за пари“, коментира версията за поръчителство Желязкова.

Тя допуска, че е възможно Октай да е бил несъгласен с някои от действията на Доган и затова му е посегнал. Според приятелката му той нямал комплекси, че не е забелязван, нито пък държал да бъде на първа линия на всяка цена.

Мария Желязкова не отрича, че като непълнолетен Октай е имал неприятности с полицията заради притежание на наркотици. Но, по думите й, че никога не го е виждала да употребява дрога, нито пък да прекалява с алкохола.

Октай Инимехмедов нападна с пистолет лидера на ДПС Ахмед Доган по време на конференция на движението в НДК на 19 януари. В момента той е в ареста.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук