13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

При операция в Бургас, антимафиоти разбиха сайт, излъчвал сериали

Служители на сектор “Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” към ГДБОП проведоха операция на територията на Бургас и Хасково за прекратяване незаконното използване на обекти на авторски права. Това е поредната успешна акция, реализирана в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” към Министерството на културата.

В хода на акцията е установен собственикът на сайта, чрез който бил предоставян достъп до множество телевизионни сериали, без разрешение от страна на притежателя на правата за разпространение и излъчване. Сериите били препредавани от качени в популярен сайт за хостинг на видеосъдържание клипове. Антимафиотите идентифицирали и един от активните му потребители, който предимно се занимавал с нерегламентираното разпространение на обектите на авторското право.
Поради множеството констатирани нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост, достъпът до сайта http://telenovellastv.alle.bg е преустановен.
По случая е образувано досъдебно производство

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук