14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Пробация за Диян Гайтанов- Боксьора, счупил челюст на мъж, набил сина му

Скандално известният в Бургас Диян Гайтанов-Боксьора, разследван няколко пъти за скланяне на жени към проституция, е осъден на пробация за това, че е строшил челюста на 48-годишен бургазлия, пише 24 часа.

Диян Гайтанов в съда Снимка: Елена Фотева

Инцидентът е станал на 07.10.2011 г. в гр. Бургас, на паркинга пред болницата. Травмата  довела до трайно затруднение на дъвченето и говоренето за срок от около месец и половина.

Наказанието включва три пробационни мерки – „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 2 години, „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за същия период и поправителен труд за срок от 2 години по местоработата на подсъдимия при месечна удръжка в полза на държавата в размер на 20% от трудовото му възнаграждение.

Времето, през което изпълнява мярката, няма да бъде зачитано като трудов стаж.
При постановяване на присъдата, съдът поясни, че намира вината на Гайтанов за установена въз основа на събраните в досъдебното производство свидетелски показания пред съдия.

Съдът е взел под внимание наличието на изключително смекчаващо вината на подсъдимия обстоятелство – факта, че преди това пострадалият е нанесъл сериозен побой на детето на Гайтанов.

Момчето е стъпило на капака на паркиран автомобил, докато минавало с други деца край него. Пострадалият е нанесъл удари на детето, което е преживяло и силен стрес, смятат съдиите.

Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Бургас в 15-дневен срок.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук