20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Пробация и обществено полезен труд за потрошена килия

Съдът одобри сключеното споразумение между прокуратура и обвиняем за решаване на наказателно дело за унищожаване на държавна собственост. С него се налага наказание 8 месеца пробация с 3 пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за този срок, периодични срещи с пробационен служител за същия период и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, които трябва да положи в рамките на 1 година.

арест

Със споразумението обвиняемият се признава за виновен в това, че на 22.02.2015 г. около 01,30 ч. в помещение за задържане в гр. Бургас, унищожил чрез дърпане и ритане противозаконно държавни движими вещи – дюшек, аплик и ел. крушка на обща стойност 63 лв.

Разследването е установило, че на 21.02.2015 г. обвиняемият е бил настанен от служители на реда в помещение за задържане. Около 01,30 ч. той деформирал с ръце до неизползваемост предпазната решетка на осветително тяло, после счупил самото осветително тяло и скъсал част от дамаската, заедно с дунапрена, на поставения дюшек върху диван в килията. Според държавното обвинение той е направил това умишлено.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук