15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Проблемите с шума обсъдиха в Созопол

Местната администрация в Созопол събра представители на туристическия бранш, за да обсъдят мерки за намаляването на шума в морския град през летните месеци. Това съобщиха от пресцентъра на община Созопол. Собствениците на заведения в Созопол и Черноморец бяха поканени на срещата с писмо и запознати с дневния й ред. На поканата откликнаха собственици и представители на 15 заведения.
На срещата присъстваха кмета на община Созопол Панайот Рейзи,служители на общинска администрация и представители на РУП-Созопол.Созопол

Присъстващите бяха запознати с наредбата за опазване на обществения ред и сигурност, органите които контролират нейното изпълнение и санкциите при нарушаването й. Акцентирано бе,че Наредбата забранява използването на жива музика и озвучителна техника в обекти и заведения за хранене и развлечения след 23.00 часа до 07.00 часа за периода месец май- месец септември включително.

Музикално озвучаване се разрешава до 00.30 ч. само на обекти, които притежават документ удостоверяващ спазването на хигиенни норми за пределно допустими нива на шума, документ за направени оценки на риска на работните места от служба по трудова медицина и документ удостоверяващ направена шумоизолация на обекта и урегулираната озвучителна техника или техника с индикатори. Това е допустимо само за обекти,чието работно време е съгласувано с с общинската администрация.

Кметът Панайот Рейзи апелира към присъстващите да спазват общинската наредба и напомни, че голяма част от туристите, които предпочитат Созопол са семейства с деца, за които е важно тишината и спокойствието. Той изрази разбиране относно тревогата на бизнеса от по-слабия сезон това лято, но подчерта, че спазването на правилата е от изключителна важност за привличане на туристи. „Надявам се, че сезона ще бъде добър и вашите притеснения ще отпаднат, защото силната музика е нощ с две остриета.

Спазването на наредбата е задължително”, подчерта още кмета и напомни на присъстващите, че санкциите под формата на глоби са до 5 000 лв., а за едноличните търговци и юридически лица санкцията може да стигне 50 000 лв. Най-тежкото наказание при системно нарушаване наредбата за опазване на обществения ред е прекратяване на разрешителното за работно време, което е съгласувано с община Созопол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук