12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Конфликтът в Слънчев бряг е генериран от начина на приватизация

Премиерът Бойко Борисов  съобщи днес в Слънчев бряг, че след завръщането му в София ще поиска обсъждане на конфликта между частните предприемачи и държавното дружество в комплекса, генериран, по думите му, от начина на приватизация преди години. „Решението трябва да се намери чрез диалог, разбирателство, защото всички ние ще спечелим от хубав европейски курорт, а не от сергии и таксита-копърки. Най-големият проблем, е че туристите не виждат морето“, коментира министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. 2606_helios02.jpgТой заяви, че ако искаме качествени туристи, сме длъжни да предоставим и услуга от най-високо качество.

Министър-председателят Бойко Борисов откри първия етап от въвежданетоексплоатация на новоизградената подстанция „Хелиос“ 110/20 Кв. Подстанцията е предназначена за електрозахранване на обекти, разположени на територията на курорта „Слънчев бряг“.

Първият й етап е завършен само за 68 дни, което е рекорд в историята на Националната електрическа компания, съобщи нейният изпълнителен директор Михаил Андонов.

Премиерът Борисов припомни миналогодишния срив на тока в комплекса и причините за това – 20 години строежи без инвестиции в инфраструктурата. С вложените 10 млн. лв. за рехабилитация на далектропроводите и за нова подстанция се гарантира, че ще се поддържа нормално електрозахранване в Слънчев бряг и околностите му.

Според министър-председателя, отговорният стопанин би трябвало да си зададе въпроса от къде ще се вземе ток след като се строят толкова хотели и заведения, всички оборудвани с климатици, печки, хладилници и друга техника.

„Всяко едно правителство преди нас се е отнасяло бандитски с природата на България и сега ние вървим след събитията и оправяме нещата. Подреждаме хаоса, който заварихме, и всеки ден давам по няколко примера за разликите – правим далекопроводи, подстанции, пътища, възстановяваме базилики, църкви, места, на които туристите, заедно със своите деца, могат да отидат и да се запознаят с древната история на България“, коментира Бойко Борисов.

2606_helios01.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук