10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Проверка ще установи кой носи вина за инцидента с обгазените работници в Поморие

Проверка ще установи чия е вината за инцидента в помпената станция в Поморие, където бяха обгазени 4-ма работници. Инцидентът стана днес около 11 часа. Двама от работниците са в кома, с опасност за живота. Другите двама са стабилизирани.

Обектът е отцепен с полицейска лента, а работници, които са били в района по време на инцидента, не пожелаха да коментират, какво точно се е случило.

 Ремонтът се извършвал от фирма „Химтех” ЕООД, която имала сключен договор с ВиК Бургас.По-рано се появи информация, че вероятно помещението е било загазовано още предната вечер. Според ВиК Бургас обаче, инцидентът е станал час и половина след като работниците са влезли в помещението, така че вероятността от натрупани от вечерта газове- отпада.

 Кметът на Поморие Иван Алексиев, който веднага е пристигнал на мястото на инцидента, обясни, че работниците са били инструктирани, но въпреки това са влезли в помещението без кислородни маски.

 Проверката трябва да установи дали работниците са нарушили трудовата дисциплина или фирмата е пренебрегнала основни норми за безопасност. Не е ясно още и кой трябва да плати евентуално обезщетение на пострадалите работници, фирмата, която ги е наела или ВиК дружеството в Бургас

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук