13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Проверките на ИАРА продължават. Следят и риболовните кораби

Продължават проверките на инспекторите от местното звено на Агенцията по рибарство и аквакултури в магазинната мрежа. Проверяващите следят и за бракониерски риболов в Бургаското езеро и язовир „Мандра“. Извършват се проверки по пристанищата – при разтоварване на риболовните кораби.

Риба

Част от проверките в магазинната мрежа се извършват съвместно с инспектори от БАБХ, а от СЛР „Лебед“ оказват съдействие при проверките по езерата. Само за предходната седмица справката са направени три проверки по ез. Вая с извадени от водата хрилни мрежи с обща дължина 9 800 метра.

Извършени са и три проверки по яз. Мандра с извадени от водата хрилни мрежи с обща дължина 6 500 метра. Уловената в мрежите риба в някои от случаите е върната във водата, а в други – дарена на Домашен социален патронаж – Бургас.

Екипите са направили и седем проверки на пристанищата в Царево, Созопол и Несебър, при разтоварване на риболовни кораби, както и една проверка на мидена плантация в Созопол. По търговската мрежа са извършени общо 16 проверки – основно по магазини в Бургас, но и в Царево, Созопол, Поморие и Несебър.

Не са констатирани нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите. Заловени са бракониери, превозващи риба без документи за произход и документ за регистрация на специализирано превозно средство. На нарушителите е съставен акт за установяване на административно нарушение.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук