13.8 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Проверяват бургаската болница за мъж, изписан в критично състояние

59-годишен мъж беше изписан в безпомощно съсътояние от Окръжна болница Бургас, съобщава БНТ. След 3 седмици лечение за двустранна бронхопневмония, мъжът е изписан вчера като оздравял, без да му бъдат дадени никакави документи за проведеното лечение, нито са били уведомени блзките му, че е изписан.  Мъжът бе докаран с автомобил от Бургс в София и със съдействието на пациентска организация, в момента го преглеждат в спешното отделение на ВМА.

Мъжът е бил на гости в Приморско, когато му става зле. Търси помощ в местно ДКЦ, а после и в Окръжна болница в Бургас. И на двете места му обясняват, че му няма нищо. След два дни в същата болница го приемат по спешност, защото съсътоянието му критично се влошава.

Установена е двойна бронхопневмония, според информацията дадена на близките. Според сина му, когато го е посещавал в спешното отделение на болницата там, пациентът 8 дни не е получавал никакава храна, освен венозни вливания. След намеса на близките започват да му осигуряват храна. Най-скандалното е, че макар да знаят, че човекът е от София и няма близки в Бургас, медиците го изписват в критично състояние и дори не им съобщават. Пациентът някак си успява да се свърже по телефона и да извика познати да го вземат. От болницата му е дадено хвърчащо листче с телефона на медицински секретар, за да поиска следващата седмица да му издадат епикириза .

От Министерството на здравеопазването веднага назначиха проверка на случая.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук