6.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Проверяват еколози за строителството на изкуствен остров в Поморийското езеро

Междуведомствената комисия към областния управител на Бургас започва проверка по последния сигнал за изграждане на изкуствен остров в Поморийското езеро от еко организацията „Зелени Балкани”. Разрешението е издадено през 2009 г. от Министерството на околната среда и водите, но строителството е започнало едва сега.

 От Общината в Поморие също извършват проверка защото местните хора са притеснени, че насипването на пръст може да затлачи езерото и да промени химичния състав на лечебната поморийска кал, съобщи кметът на града Иван Алексиев.

 Ръководителят на проекта от „Зелени Балкани”  Димитър Попов коментира, че проектът се изпълнява по ОП „Околна среда” и възложител е екоминистерството. Природозащитниците обясниха, че не се изгражда нов остров, а се прекъсва изградена преди 30 г. дига, която ще се обособи като място за наблюдение на птици.  

 Комисията към областния управител е извършила проверка и на издадените разрешителни за строеж на  къмпинг „Корал“ край  Лозенец.

 Ще се извърши и проверка за строителство в Несебър на тенис кортове и съоръжения отново в земя държавна горска територия, за която има стартирала процедура по промяна на предназначението на имота. При проверка на място комисията е констатирала, че има изграден басейн и открит дървен бар, за който не са налични съответните документи.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук