13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Проверяват строежите в Лозенец

 Със заповед на кмета Царево Петко Арнаудов бе назначена и комисия за извършване на проверка на всички строителни обекти в цялото землище на с.Лозенец, за да се установи спазва ли се строителната забрана и ползва ли се тежка строителна механизация. Целта е до ден-два цялата строителна техника да бъде изнесена извън населеното място. На лицата, които не са преустановили строителните работи, ще бъдат налагани санкции. Глобата за такова нарушение е до 10 000 лв. В срок до 1 юни инвеститорите на спрените обекти са задължени да ги оградят и обезопасят и да почистят прилежащите им терени.

Петко Арнаудов възложи на кмета на Лозенец да извърши оглед на състоянието на всички улици в селото и при необходимост да предложи от общинския бюджет да бъдат заделени допълнителни средства. Междувременно асфалтирането на улиците в Лозенец продължава. До дни ще бъде окончателно завършена главната артерия на селото и отремонтиран мостът към бившия къмпинг „Корал“.

През април в Лозенец започна и аварийно укрепване на свлачище на морския склон над Малкия плаж, възникнало в резултат на появата на подземни води. С оглед да не се пречи на летния сезон, на 10 май работите по укрепването бяха преустановени. На този етап, за да се спрат свлачищните процеси, в горния край на брега са депонирани скална маса и други материали. За укрепването на брега от МРРБ са осигурени 1,2 млн. лв.

Лозенец е единственото курортно селище в общината, към което инвеститорите продължават да проявяват интерес и в което все още се поддържа оживен пазарът на недвижимите имоти. Наред с туризма и строителството е част от поминъка на хората и те разбират, че понякога се налага да се търси компромисът между двете. Общината приоритетно се опитва да подобрява условията, за да гарантира успешен летен сезон и да подпомага туристическия бранш. И тази година туристическата такса остана непроменена. stroegi.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук