9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Прогноза: Мосинов и Николов отиват на втори тур

Столетницата с нова премяна за предизборната си кампания

Кандидат-кметът на БСП Евгений Мосинов очаква да стигне до втори тур на предстоящите местни избори в Бургас през есента. В битка за гласовете на избирателите щял да се изправи срещу настоящия кмет Димитър Николов. „Вярвам, че бургазлии ще разберат нуждата от ново управление на града”, каза Мосинов пред журналисти днес. Той разкри и част от предизборната си програма, в която по план ще заложи на по-добро административно обслужване и предложение за районирането на Бургас – модел, които не се прилага в морския град вече 30 години.

Мосинов, Тишев

„Нима един комплекс като „Меден рудник”, няма нужда от собствен кмет”, попита Мосинов. По думите му, административната промяна би се случила единствено след решение на Общинския съвет – Бургас, тъй като по закон от подобно райониране се възползват населени места с над 300 000 жители. Евгений Мосинов е на мнение, че не е достатъчно в отделните райони да има просто административни служители, както е към момента. Според него, районните кметове, както във Варна, Пловдив и София, би следвало да се избират от гражданите.

„Ще заложа на нова предизборна кампания. Бургас има нужда да бъде управляван добре, да бъде наистина европейски град, с успешно усвоени европейски средства„, категоричен е Мосинов.

При евентуален втори тур на местните избори, той ще разчита на подкрепата на Националния фронт за спасение на България, въпреки очакваната и от тях кандидатура за кметското място. Все пак, той коментира, че патриотите „започват да изпускат влака в политиката“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук