11 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Продават кораб, изгодно

Българският кораб „Бяла“ се появи в сайт за публична продан срещу скромните 8000 евро, колкото струва кола на старо от невисок клас. Плавателният съд се продава заради дългове на собственика – софийската компания „Тера Индустриал“ ЕООД на Ирина Каминина и Димитър Димитров към Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. Името на фирмата фигурира и в черен списък на длъжници, предава Дарик радио. 

Сега частен съдия-изпълнител го вади на тезгяха. Плавателният съд, построен през 1957 г. във Варна, в момента се намира на 14 корабно място на Терминал Изток 1 в Пристанище- Бургас. Представлява плаваща ремонтна база и е с дължина 34,52 м, ширина 6,51 м, газене при пълен товар 2,59 м. Височината на борда е 2,9 м.

Заводската конструкция на кораба е била с настройка със защитни капаци, защитаващи товара от щормово време и наводнение на товарния трюм. Понастоящем трюма на плавателния съд се пълни с вода при всеки дъжд, а конструкцията му е корозирала. Кандидатите могат да направят заявките за закупуване до 20 октомври т.г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук