11 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Продължава да вали сняг, стотици са без ток в Бургаско

Пътната обстановка в Бургаско остава усложнена заради обилния снеговалеж. „Върбишки” проход все още е заторен за движение. През „Котленски” не могат да преминават машини над 10 тона.

Времето е облачно. На места превалява сняг. По данни на областна администрация, всички основни пътища в областта са проходими при зимни условия. Задължително е движението с вериги за камионите по пътя Слънчев бряг – Обзор. Екипи работят и по почистването на бургаския участък от АМ „Тракия”.

Електрозахранването е спряно

в няколко населени места в област Бургас заради аварии. Ток няма в селата Драка, Малина, Светлина, Загорци, Суходол, Сърнево, Орлинци, Зорница. Ток няма и в Поморие  – в комплексите ‘Елените” „Империал”, в Обзор, Созопол и Черноморец, в селата Баня, Банево, Атия и Равадиново.

Днес в село Маринка се оказа и неучебен ден за децата, отново заради липсата на електрозахранване. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняването на аварията, но не може да се даде точен час за възстановяването й.

Над 25 машини работят по почистването на улиците в Бургас

Приоритетно, техниката се разполага по основните улици, по които преминават автобусите на градския транспорт. Към момента не се съобщава за нарушени графици в транспортната схема на града. Улиците се обработват с луга и сол и пясък. Няма проблеми с електрозахранването.

Непочистени улици има в крайните квартали на града. От полицията призовават да не пътуваме с автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия.

Летище – Бургас работи при зимни условия. Няма отменени полети. Пистите са почистени.

Времето 

По Черноморието ще е облачно, с временни прекъсвания ще превалява дъжд, преди обяд – сняг. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който постепенно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 2° и 5°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Днес валежите временно ще спрат. По-късно след обяд от запад отново ще завали сняг. По Черноморието с временни прекъсвания ще превалява дъжд, преди обяд – сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, който през деня в Източна България постепенно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са от минус 8°–минус 2° в Северна България до 2°–5° в югозападните райони и по брега на морето.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук