11 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Проектите за ремонт на айтоския зоопарк са отхвърлени заради бомбастично раздути цени

 Проектите за ремонт на айтоския зоопарк са отхвърлени заради бомбастично раздути цени на ремонтни дейности и материали. Те са били декласирани още в самото начало заради нереалните разценки и въобще не са стигали до процедура на обсъждане, е становището на СДС в Айтос. „По данни на служители в Община Айтос, които са се занимавали с въпросните проекти, цените на определени ремонтни дейности в тях са били изключително раздути. Например цената на една пейка е била 6000 лева, като всички знаем, че една пейка не струва повече от 140-150 лв.“, коментира кандидат- кметът на СДС в Айтос Стоян Колев.dsc00968.JPGОще днес СДС в Айтос входира в общинската администрация питане по Закона за достъп до обществена информация колко европроекти е спечелила Община Айтос от началото на мандат 2007-2011, колко е загубила и поради какви причини. Питането е провокирано от историята с мечока Бамби, който избяга от айтоския зоопарк заради остарелите клетки и бе застрелян от местни ловци.

В същото време от зоопарка обясняват, че два проекта за цялостен ремонт на зоопарка на стойност 2 млн. лв., разработени от Община Айтос, са били отхвърлени.

„Докато ГЕРБ и БСП си подмятат смехотворни приказки, никой не зададе сериозния въпрос – а именно – че причината е в лошата инфраструктура на зоопарка, където не е влязло нито едно евро“, коментира още Стоян Колев.

От СДС в Айтос се питат и как така всички проекти, с които Община Айтос кандидатства за средства от ЕС се разработват от сестрата на кмета Евгени Врабчев – Татяна Врабчева- Русева, което е сериозен конфликт на интереси. Същата е член на Управителния съвет на сдружение с нестопанска цел „Алтернативи“. Всички проекти, по които „Алтернативи“ до момента е работило, имат за ключов партньор Община Айтос, която участва в тях с имоти, сгради или финансови средства.

Затова в искането си за предоставяне на обществена информация, СДС в Айтос настоява да знае и каква е ролята на оглавяваното от кметската сестра сдружение в консултирането, финансирането и печеленето на проекти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук