16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Проектът за „Деултум“ може да започне

Проектът „Деултум – врата към загадъчната Странджа“ е  удължен с около два месеца, съобщи кметът на Средец Иван Жабов. Администрацията е изпратила писма – покани към фирмата – изпълнител на строителните дейности за подписване на договор и започване на ремонтите.

Deultum

„Това, което е в Националния археологически резерват, всичко ще бъде съборено. Ще бъдат изградени нови сгради, с допълнителна постройка за лапидариум, вътре ще има зали, прожекционни зали. Има работа. Тръгват писмата, дали сме им пет дни да дойдат, откакто получат писмото, има достатъчно време“, добави Жабов, цитиран от БНР.

Фирмата е посочила в своята оферта, че може да извърши строителните дейности за 62 дни. Самият проект, спечелен през 2012 г., е на стойност около 2 млн. и 700 000 лв. и е по ОП „Регионално развитие“. Той трябва да превърне археологическия резерват в Дебелт в туристически атракцион, който да пресъздава историята с експозициите и с живи човешки участия. Проектът беше спиран, връщан от Комисията за защита на конкуренцията за отстраняване на нарушения при изготвяне на поръчката и така бе застрашен въобще да не се реализира.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук