14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Проектът „Деултум – врата към загадъчната Странджа” ще стимулира развитието на икономиката и туризма в Средец

В Средец кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас обсъдиха с жители на общината важни бъдещи проекти и актуални въпроси, свързани с развитието на региона. Залата на читалището едва побра желаещите да се срещнат лично с водача на листата Ивелина Василева, д-р Надежда Палова, Стефан Калчев и Христо Будаков.

Темите, които вълнуват местните хора, са свързани с животновъдството, пътната инфраструктура и откриване на нови работни места.  От своя страна кандидатите за народни представители заявиха, че в следващия програмен период бюджетът за животновъдство и земеделие ще бъде увеличен. По темата пътна инфраструктура те споделиха, че очакват ремонтът на пътя Бургас-Елхово да бъде завършен до края на годината.

„Благодарение на добрата работа между централната и местна власт, по ОП „Околна среда” е спечелено финансиране за доизграждане на канализация и частична реконструкция на водопроводната мрежа в Средец. Средствата са на стойност близо 10 млн. лв. В момента текат процедури по избор на изпълнител. След тяхното приключване проектът ще стартира”, заяви Ивелина Василева.

„С възможностите, които предоставят програмите на Министерството на труда и социалната политика, общината разкри над 260 работни места. Това допринесе за намаляване на безработицата в Средец. И занапред усилията ни в тази посока ще продължат. Ключов за общината е проектът „Деултум – врата към загадъчната Странджа”. Освен че ще привлича туристи, той ще стимулира икономика и ще бъде осигурена заетост за местното население”, сподели д-р Надежда Палова.  По ОП „Регионално развитие” са отпуснати 2,2 млн. лв., а останалата част от средствата за проекта в размер на 500 хил. лв. са от общинския бюджет.

Срещата с кандидатите за народни представители на ГЕРБ-Бургас приключи с театралната постановка „Когато котката я няма”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук