9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Прокуратурата в Бургас: Камионите с бежанци не са на фирми, строящи оградата с Турция

Няма доказателства двата камиони с чакъл, в които бяха открити бежанци, да се собственост на фирми, стоящи оградата на българо-турската граница. Това съобщи говорителят на Апелативно прокуратура Бургас Йовита Григорова.

Камионите бяха задържани край Царево в рамките на 10 дни. И в двата случая бежанците бяха укрити в специални тайници, под тонове с чакъл. Според бургаската прокуратура по този начин каналджиите се опитват да избегнат проверките, тъй като в момента в района на Царево се изгражда преградното съоръжение и камионите, пълни със строителни материали са обичайна гледка. Днес е повдигнато обвинение на 47- годишния Петър Донков, безработен от Бургас. В управлявания от него камион вчера бяха открити 21 сирийци, между които и 3 деца. Прокуратурата разследва и първия идентичен случай , когато в близост до българо-турската граница пламна камион, в който бяха натъпкани 27 нелегално преминали границата ни чужденци.

 

„И в двата случая е имало специални отвори, които е трябвало да дават вентилация на укритите хора, защото те е щяло просто да се задушат. В случай че се намерят доказателства за връзка между двата случая те ще бъдат обединени . Към настоящия момент не разполагаме с доказателства за връзка между двата случая , както и не разполагаме с доказателства дори и данни, че тези автомобили са участвали в строежа на границата между Република България и Република Турция.“, коментира Йовита Григорова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук