14.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Прокуратурата: До края на деня ще имаме обвинен за стрелбата в Слънчев бряг

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител във връзка със стрелбата в Слънчев бряг, съобщиха от прокуратурата в Бургас на извънреден брифинг. До края на деня се очаква да има и обвинен за убийството в курорта. Обвиненията ще бъдат две – за предумишлено убийство и опит за убийството на Димитър Желязков – Очите.

От прокуратурата допълниха, че загиналият е на 46-годишния Александър Алексиев. На мястото на инцидента тече трети орган. Иззети са няколко оръжия, само едно от които е регистрирано. До тялото на убития е открит пистолет „Макаров“ без номера.

Извърешни са разпити на свидетели. Предстоят нови. Назначени са няколко експертизи, сред които балистични. Първите резултати от тях се очакват днес. До края деня вероятно ще имаме и обвинеям, казаха още от прокуратурата.

От полицията в Бургас съобщиха, че ще се прави разследване за евентуални хулигански действия на лицата, участвали в инцидента. По данни на директора на МВР – Бургас, задържаните са десет, предстоят нови арести.

Иззети са записи от камерите в близост до заведението, пред което е станала престрелката. Нямаме потвърдена версия за престъплението, заявиха от държавното обвинение. Работи се по няколко версии.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук