10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая с роденото у дома мъртво бебе

Все още няма повдигнато обвинение срещу 24-годишната студентка от Бургас Сияна Ралева за роденото мъртво дете в домашни условия, съобщиха от Районната прокуратура в Бургас. Това може да стане едва когато станат ясни резултатите от аутопсията на мъртвото бебе. За момента  Районна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу виновното лице по чл. 120 от НК за убийство извършено от майка върху рожба. 

снимка: в-к „Труд“

За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода за 3г. Вчера студентката по пиано в Музикалната академия загуби бебето си след като роди в апартамента си в бургаския комплекс”Славейков”. Семейството извикало Спешна помощ едва към  8.00 часа сутринта, въпреки че раждането започнало още 2 през нощта.

Знае се, че по време на бременността студентката и съпругът й са подписали декларации за отказ от имунизации и кръвопреливане. Лекарска намеса при раждане се изповядва от някои секти, една от които е „Свидетели на Йехова”. За сега обаче няма потвърждение семейството да е членувало в секта.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук