14.3 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Прокуратурата погна Ивайло, който заплашвал деца в Меден Рудник

Районна прокуратура – Бургас се самосезира по журналистически материали и образува досъдебно производство срещу 19- годишния Ивайло Чолаков, принуждавал деца от бургаския квалтал „Меден Рудник“ да му дават пари и да му зареждат с ваучери мобилния телефон, като ги е заплашвал.
Още преди дни в социалните мрежи се появи снимката на Ивайло с предупреждение, че заплашвал деца в квартала и им вземал парите.
Досъдебното производство е образувано за това, че на 31.08.2017 г., в гр. Бургас, к-с „Меден рудник“ в парк „Сън сити“ е принудил непълнолетния Г.Б. да извърши нещо против волята му – да даде на Ивайло Ч. парична сума в размер на 1,80 лв., като употребил за това заплашване – престъпление по чл. 143, ал. 1 от НК и за това, че на горепосочената дата и място е принудил непълнолетния С.Н. да извърши нещо против волята му – да зареди сметката на мобилен телефон на Ивайло Ч. с парична сума в размер на 6.00 лв., като употребил за това заплашване – престъпление по чл. 143, ал. 1, вр. чл. 23, ал. 1 НК.
Предстои служителите на ОД на МВР – Бургас да извършат разпити на свидетели, както и други действия по разследването, като след събиране на цялостната информация по случая, тя да бъде докладвана на наблюдаващия прокурор за бъдещи действия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук