12.6 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Прокуратурата поиска максимално наказание за подсъдим за грабеж и убийство

Окръжен съд Бургас ще обяви в 16 ч. присъда по наказателното дело срещу Тодор Атанасов. Той е подсъдим за това, че на 18.04.2014 г. на стария междуградски път гр. Карнобат – с. Мъдрино, на границата между землището на гр. Карнобат и землището на с. Сигмен, в близост до отбивката за селото, отнел сумата от 3101,43 лв. – собственост на дружество с ограничена отговорност, от владението на служител на фирмата, с намерение да ги присвои, като употребил за това сила – пробол го с нож. Деянието е придружено с убийството на служителя на фирмата чрез пробождане с нож, довело до анемия на мозъка и вътрешните органи следствие на острата кръвозагуба.

съд        Окръжен съд Бургас уважи молбата на бащата на пострадалия млад мъж и го конституира като частен обвинител и граждански ищец по делото. Съдът прие за съвместно разглеждане предявения от него граждански иск в размер на 400 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди.

Съдът конституира като граждански ищец и юридическото лице, пострадало от деянието, като прие за разглеждане и неговия граждански иск за 3101,43 лв. имуществени вреди.

По молба на подсъдимия Окръжен съд Бургас разгледа делото като съкратено съдебно следствие. Преди това Атанасов призна всички факти в обвинителния акт и заяви, че не желае да се съберат доказателства за тях.

Представителят на Окръжна прокуратура Бургас пледира, че Атанасов умишлено е извършил престъплението. Той споделил за намеренията си пред свидетел по делото, и е обективирал този умисъл чрез действията си. Прокурорът поиска наказанието му да бъде определено при превес на отегчаващите отговорността обстоятелства, които го характеризират като личност с висока обществена опасност. Държавният обвинител предложи наказание доживотен затвор, като след предвидената по реда на съкратеното съдебно следствие редукция, бъде наложено наказание лишаване от свобода към предвидения максимум от 30 години.

Защитникът на Атанасов пледира, че в действията на подзащития му няма предумисъл и поиска по-леко наказание. Подсъдимият заяви, че съжалява за стореното и се разкайва.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук