16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Прокуратурата поиска условна присъда за Стависки

Прокурор Антон Лаков поиска съдебният акт на Апелативния съд в Бургас, с който Максим Стависки беше осъден, да бъде изменен и на практика да остане условната присъда, постановена от Бургаския окръжен съд, предаде Агенция „Фокус“. На днешното заседание на Върховния касационен съд прокурорът аргументира позицията си с това, че подсъдимият Стависки е световно известна личност, постигнала това със своя труд и е представил успешно България пред света. staviski.jpgПо думите на прокурора, Стависки има отлична трудова характеристика. Освен това той има отлично процесуално поведение – признал се е за виновен, съжалява за стореното и е възмездил близките на пострадалите преди да влезе съдебното решение в сила. Прокурор Лаков коментира още, че са налице основанията да се приложи член 66 от Наказателния кодекс за промяна на ефективната в условна присъда.
Пред съда Максим Стависки заяви, че е нормален човек и деянието му тежи на съвестта. Той призна, че е направил грешка и се опитва да поправи последиците от нея.
Представляващите интересите на Мануела Горсова поискаха молбата на Стависки за изменение на решението на Бургаския апелативен съд да остане без уважение.
Защитниците на Стависки коментираха, че той е превел обезщетения на близките на пострадалите в катастрофата общо в размер на 165 000 лв.
Върховният касационен съд ще се произнесе след заседание.

Александър ШАБОВ

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук