10.4 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Прокуратурата предаде на съд Гюлмезов, който опита да подкупи полицай

Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд вече осъжданият Светослав Гюлмезов. Той е обвинен за това, че на 24.12.2015 г., към 12,10 ч. в гр.Бургас на ул. “Демокрация”, дал подкуп – парична сума – банкнота, с номинал 20.00 лева, на длъжностно лице (полицейски служител) при Първо РУ на МВР Бургас, за да не извърши действие по служба, а именно –  да не извърши проверка дали е правоспособен водач на МПС, съответно дали управляваният от Гюлмезов л.а. „Мазда СХ7“, не се издирва- престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304, ал.1 от НК.

На горепосочената дата и час полицейските служители  спрели за проверка преминаващият покрай тях л.а. „Мазда СХ 7“, управляван от Гюлмезов. Полицаите поискали от Гюлмезов за проверка личните му документи и документите на управлявания автомобил.  Мъжът заявил, че не носи документи. Служител отишъл в полицейския автомобил, за да направи справка дали проверяваното лице е правоспособен водач на МПС, съответно дали управляваният автомобил не се издирва.

Гюлмезов го последвал и застанал до отворения прозорец на предната дясна врата. Когато полицаят посегнал към радиостанцията, за да извърши започналата проверка в изпълнение на служебните си задължения, Гюлмезов  се обърнал към него, като му казал, да не го проверява, защото няма шофьорска книжка. В същото време обвиняемият пуснал през отворения преден десен прозорец в купето на  служебния автомобил банкнота от 20 лева, която паднала в краката на полицая. Последният излязъл от служебния автомобил и предприел действия по задържане на Гюлмезов.

Окръжен съд-Бургас е насрочил заседанието за 27.04.2016г.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук