13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Прокурори с открит урок в Бургас за опасностите в Интернет

Апелативна прокуратура Бургас започва разяснителна кампания за опасностите от безконтролното общуване в Интернет от деца

Срещите са пилотни за страната ни и се провеждат съвместно с ОД МВР Бургас и Община Бургас

С подкрепата лично на Главния прокурор на Р.България г-н Сотир Цацаров, пилотно от Бургас започва инициатива за провеждане на открити уроци в множество гимназии, която ще се проведе и на национално ниво.

На 24.01.2017г.(вторник), от 11.00 ч. в учебна зала на ПГРЕ „Г.С. Раковски“ гр.Бургас ще бъде проведен открит урок за деца от 9 клас, на който ще бъдат разяснени опасностите от безконтролното общуване в интернет пространството и последиците, до които може да доведе то. Ще бъдат представени реални примери на изнудени деца, включително от педофили. Предмет на демонстрация са и начините за ограничаване на кореспондентите в мрежата. Учениците ще бъдат запознати и към кого да се обърнат в подобни случаи.

Лектори на открития урок ще бъдат г-жа Румяна Арнаудова – Говорител на Главния прокурор на Р.България, г-жа Йовита Григорова – Зам. Апелативен прокурор при АП-Бургас, г-жа Десислава Василева – Секретар на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Бургас и г-жа Ваня Кънева – Инспектор в „Икономическа полиция“ при ОД на МВР –Бургас.

Урокът ще бъде открит и за журналисти, като след неговия край г-жа Румяна Арнаудова ще отговаря на въпроси относно инициативата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук