11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Промяна в статута на пенсионерските клубове обещаха кандидат – депутати от Коалиция за България в Бургас

Промяна на статута на пенсионерските клубове и превръщането им от кафенета в центрове за социални контакти и подкрепа, обещаха на среща с възрастни хора кандидатите за народни представители от Коалиция за България в Бургас Христо Монов и Катя Колева. Вторият в листата на социалистите в Бургас бе категоричен, че БСП възнамерява да направи нужните промени, за да може пенсионерските клубове да не са просто кафета с висок наем и никаква поддръжка, а центрове, в които хората от третата възраст да получават пакет социални, здравни услуги и по – добър културно – битов живот.

на снимката: проф. Христо Монов- кандедат за депутат от „Коалиция за България“ за Бургаски регион

По този начин ще има възможност за финансиране от европейските програми и държавния бюджет, а не само издръжка от общините.

На срещата в пенсионерски клуб „Чайка” двамата кандидати за народни представители  представиха акцентите от националната и регионална програма на КБ, след което се състоя едночасова дискусия, в която бяха засегнати най – горещите и болезнени проблеми в резултат на 3.5 – годишното управление на ГЕРБ.

Убиването на малкия и среден бизнес, унищожаването на селското стопанство, замразяването на доходите на пенсионерите, над 30% инфлация,ограничения  достъп на възрастните до здравеопазване. Пенсионерите дадоха за пример политиката на ГЕРБ по отношението на кмета към техния клуб. Той е поел обещание за ремонт на изборите преди 2 години, но и досега не е направено нищо. Специално за клуб „Чайка” кандидат – депутатите поеха ангажимент  в  началото на месец юни на среща с кмета на Бургас да припомнят, неизпълненото обещание за ремонт, както и да подсещат кмета, докато не реши проблема.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук