16.1 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Протестиращите в Бургас поискаха затворени цигански гета като в Литва

Трети ден продължиха в Бургас протестите срещу циганския терор в Катуница. Събралите се тази вечер младежи бяха наполовина по-малко от протестиращите снощи.

 Около 300 младежи преминаха  по главната улица на Бургас с развети трикольори,  скандирайки  „Искаме законност”.

 За разлика от събралите се в другите големи градове, бургазлии имаха конкретни искания, като основното беше затворени гета като в Литва и да се спрат социалните помощи занепълнолетните майки и циганки с повече от три деца.

 Тази вечер и полицията беше взела по-сериозни мерки. Проверяваха се документите на пристигащите на сборния пункт, посочен във Фейсбук- паметникът Альоша. Младежи без документи директно бяха прибирани в колите на жандармерията.

 Постъпите към циганския квартал „Победа” от рано бяха строго охранявани от тежко въоръжени полицаи. Полицейски сили имаше струпани на моста към стадион „Черноморец” и до самия стадион, от където започва кварталите „Акациите” и „Победа”.

 Протестът обаче мина без инциденти, не се чуха и расистки скандирания за разлика от снощи. Нямаше и маскирани младежи. Събралите се обаче заявиха, че смятат да продължат с протестите и в следващите дни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук