14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Протестиращи пред КТБ: Отворете незабавно банката, върнете доверието в трезорите

Над 30 вложители на Корпоративна търговска банка /КТБ/ се събраха на протест в Бургас. „След КТБ – нито лев повече в БГ“, „Незабавно отворете КТБ“ и „Оздравете КТБ – върнете доверието в банките“ бяха само част от лозунгите, които развяха бургазлии. Пред централния клон на трезора в морския град бяха пенсионери и хора, чийто семейни сметки са запорирани.

Част от тях споделиха, че са теглили кредити от други банки, за да могат да издържат семействата си. Протестиращите настояха за незабавно отваряне на КТБ, както и на нейното дъщерно дружество – Търговска банка „Виктория”. Трябвало да бъде изготвен и план за оздравяване на банката. Демонстрацията охраняваха десетина служители на вътрешното министерство и общинска полиция. Нямаше скандирания.

Сред протестиращите бе и управителят на клона в Бургас, Михаил Ичеренски. По думите му, той и служителите на банката подкрепят протеста. Служебни демонстрации обаче към момента няма да има, категоричен бе Ичерински. Хората се заканиха, че протестите им ще продължат докато не се намери изход от ситуацията с блокираните им пари. Протестът се организира в социалната мрежа.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук