13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Протести „за” и „против” застрояването на Черноморието се проведоха в Бургас

Протести „за” и „против” застрояването на българското Черноморие се проведоха днес. В  9 морски общини собственици на имоти,  представители на фирми от строителния бизнес и на Национална асоциация „Българско Черноморие” излязоха на протест срещу „зеления рекет”.

Според тях,  еколозите, чрез бунтове и различни схеми, завземат земите, планините  природата,  прогонват инвеститори от Черноморието и пречат на бизнеса по морето

В Бургас протестът срещу „зеления рекет” беше малоброен, а част от присъстващите не знаеха защо са дошли.  Те обаче отхвърлиха появилата се информация, че протестът е платен.

Анета, която е работила преди в туризма, заяви че иска да се строи защото новите ваканционни комплекси ще създадат нови работи места.

По-рано до Часовника в Бургас се събраха еколози на протеста срещу застрояването на Карадере и българското Черноморие. С подписка не настояват за  промени в Закона за Черноморското крайбрежие, които да забранят строителството  до 2 км. и 100 м. от бреговата ивица, зона „А” и зона „Б”. Според еколозите организаторите на контрапротеста манипулират хората по морето, че ако има строителство ще има и работни места.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук